Rusia rasuceste cutitul in rana: Japonia protesteaza fata de vizita lui Medvedev intr-un teritoriu disputat

Duminica, 23 August 2015, ora 13:18
987 citiri
Rusia rasuceste cutitul in rana: Japonia protesteaza fata de vizita lui Medvedev intr-un teritoriu disputat
Foto: Google Maps

Japonia a protestat, sambata, fata de vizita premierului rus Dmitri Medvedev intr-una din cele patru insule din Pacific, care se afla in mijlocul unei dispute teritoriale intre Moscova si Tokyo.

Neintelegerile dateaza inca de la finalul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Iar acest protest ar putea impiedica eforturile din ultima vreme depuse de premierul japonez Shinzo Abe de a "curta" resursele energetice ale Rusiei, informeaza Reuters.

Insulele respective sunt cunoscute sub denumirea de Kurile in tara condusa de Vladimir Putin, in timp ce autoritatile de la Tokyo le-au botezat Teritoriile Nordice.

Rusia le-a atacat in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, iar apoi le-a revendicat, insa Japonia nu a recunoscut niciodata acest lucru. Disputa a impiedicat semnarea unui tratat de pace.

Dupa vizita lui Medvedev in insula Iturup, sambata, Hajime Hayashi, un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului japonez de Externe, a reactionat si a protestat fata de miscarea ...citeste mai departe despre "Rusia rasuceste cutitul in rana: Japonia protesteaza fata de vizita lui Medvedev intr-un teritoriu disputat" pe Ziare.com

#Rusia disputa Japonia insule, #Japonia insule Rusia, #conflict Japonia Rusia , #Stiri International