Rusia riposteaza: Extinderea NATO a dus la tensiuni fara precedent. Dorim o ordine mondiala post-occidentala

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 15:19
1380 citiri
Rusia riposteaza: Extinderea NATO a dus la tensiuni fara precedent. Dorim o ordine mondiala post-occidentala
Foto: Twitter MAE rus

Extinderea NATO a dus la tensiuni fara precedent in Europa, a declarat sambata, la Munchen (sud-estul Germaniei), ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care a lansat un apel catre Alianta Nord-Atlantica pentru reinnoirea cooperarii cu Moscova, transmit Reuters si AFP.

In cadrul Conferintei pentru Securitate de la Munchen, seful diplomatiei ruse a spus ca tara sa doreste o ordine mondiala 'post-occidentala' si o relatie 'pragmatica si de respect' cu Statele Unite.

"Liderii responsabili trebuie sa faca o alegere. Sper ca aceasta alegere va fi cea a unei ordini mondiale democratice si juste. Daca vreti, numiti-o 'post-occidentala'", a afirmat Lavrov.

De asemenea, Rusia este "dezamagita" de comentariile vicepresedintelui american Mike Pence referitoare la aplicarea de catre Moscova a acordului de pace in estul Ucrainei, a declarat sambata un inalt oficial rus, citat de agentia DPA.

Konstantin Kosacev, presedintele Comisiei parlamentare pentru afaceri externe a Consiliului Federatiei (camera superioara a parlamentului rus), a afirmat ca declaratiile lui Mike Pence la Conferinta pentru Securitate de la Munchen (Germania) "dau vina fara echivoc" pe Rusia pentru violentele din estul Ucrainei.

Intr-o postare pe Facebook, Kosacev sugereaza ca exista o contradictie cand Washingtonul vorbeste despre "disponibilitatea sa de a stabili relatii cu Rusia", denuntand in acelasi timp Moscova ca nu depune eforturi suficiente pentru incheierea conflictului ce dureaza de trei ani. ...citeste mai departe despre "Rusia riposteaza: Extinderea NATO a dus la tensiuni fara precedent. Dorim o ordine mondiala post-occidentala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Lavrov Conferinta securitate Munchen, #Lavrov extindere NATO, #Lavrov ordine mondiala , #Stiri International