Rusia si China au o solutie care sa evite razboiul dintre Coreea de Nord si SUA

Vineri, 11 August 2017, ora 20:47
767 citiri
Rusia si China au o solutie care sa evite razboiul dintre Coreea de Nord si SUA
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a declarat, vineri, ca Moscova este "foarte ingrijorata" din cauza "riscurilor foarte ridicate" ale unui conflict militar intre SUA si Coreea de Nord.

Rusia si China propun un plan pentru detensionarea crizei, relateaza AFP si Reuters.

"Riscurile sunt foarte ridicate, mai ales luand in considerare retorica utilizata. Exista amenintari directe de folosire a fortei", a spus Lavrov, cu prilejul unui forum al studentilor, conform transmisiei in direct a televiziunii ruse.

"Din acest motiv, fireste, suntem foarte ingrijorati", a adaugat ministrul rus, potrivit caruia Moscova "va face totul" pentru evitarea unei confruntari intre cele doua state.

El a amintit ca Rusia si China au propus de mai multe ori un dublu moratoriu pentru dezamorsarea crizei, care sa includa incetarea testelor nucleare si balistice nord-coreene si, simultan, a manevrelor militare comune ale SUA si Coreei de Sud.

SUA se opun insa acestui plan, sustinand ca "testele nucleare si lansarile de rachete ale Coreei de Nord sunt interzise printr-o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU, care trebuie respectata in mod obligatoriu, in timp ce exercitiile militare (americano-sud-coreene) nu au fost interzise niciodata prin nimic", a adaugat Lavrov.

In opinia sa, "cel care trebuie sa faca primul un pas pentru a se indeparta de linia periculoasa este cel care este mai puternic si mai inteligent. Pastram speranta".

Citeste pe larg despre tensiunile SUA-Coreea de Nord: Coreea de Nord ia in calcul un atac cu rachete pe teritoriul american GuamAlerta pe insula americana Guam de teama unui atac nord-coreean. Trump continua amenintarileDonald Trump ameninta Coreea de Nord cu "foc si furie cum n-a mai vazut lumea"Cat de ingrijorati ar trebui sa fim din cauza tensiunilor SUA - Coreea de Nord si cat de probabil este un razboiCoreea de Nord ameninta SUA: Vom lansa un atac fara mila in inima tarii cu puternicul nostru ciocan nuclearCoreea de Nord are capacitatea de a plasa o bomba nucleara in rachetele sale, arata un raport secret DIADemonstratie de forta a SUA dupa testele nucleare ale Coreei de Nord: Raspundem cu o forta letala si coplesitoareTrump i-a spus unui senator ca va fi razboi intre SUA si Coreea de Nord. Phenianul isi plimba suspect submarineleDupa ce a amenintat SUA cu razboiul, Coreea de Nord se plange de sanctiuniCele 5 optiuni pe care le are Trump in criza nucleara din Coreea de Nord ...citeste mai departe despre "Rusia si China au o solutie care sa evite razboiul dintre Coreea de Nord si SUA" pe Ziare.com

#Rusia solutie Coreea de Nord , #Stiri International