Rusia si China efectueaza in premiera exercitii navale la Marea Baltica

Marti, 25 Iulie 2017, ora 18:26
1180 citiri
Rusia si China efectueaza in premiera exercitii navale la Marea Baltica
Foto: crossed-flag-pins.com

Nave din cadrul marinelor rusa si chineza au lansat marti exercitii la Marea Baltica, urmarite cu atentie de tarile riverane membre NATO, ingrijorate de agresivitatea militara tot mai insistenta a Rusiei.

Rusia si China efectueaza exercitii comune de mai multi ani, insa manevrele lansate marti sunt primele la Marea Baltica, pe tarmul careia se afla Estonia, Lituania, Letonia si Polonia, toate foste republici sovietice, ingrijorate de agresivitatea Rusiei dupa anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea in 2014, relateaza The Associated Press.

La exercitii participa un distrugator, o fregata si o nava de aprovizionare chineze.

In cadrul manevrelor vor avea loc tiruri de antrenament cu munitie reala la tinte de suprafata si aeriene, potrivit agentiei proguvernamentale ruse de presa Tass.

"Lituania observa constant exercitiile care au loc in vecinatatea noastra", a declarat pentru Baltic News Service (BNS) adjunctul ministrului lituanian al Apararii Vytautas Umbrasas.

Americanii ar putea trimite arme Ucrainei in lupta impotriva rebelilor sprijiniti de RusiaParlamentul de la Chisinau cere Rusiei sa-si retraga trupele de pe teritoriul R.MoldovaUngaria da UE pe Rusia? Gazoductul care urma sa lege Marea Neagra de Occident se va opri in Ungaria ...citeste mai departe despre "Rusia si China efectueaza in premiera exercitii navale la Marea Baltica" pe Ziare.com

#Rusia China exercitii Marea Baltica , #Stiri International