Rusia, tot nemultumita de scutul de la Deveselu. Ce se mai intampla in estul Ucrainei

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 11:25
1122 citiri
Rusia, tot nemultumita de scutul de la Deveselu. Ce se mai intampla in estul Ucrainei
Foto: Digi24

Federatia Rusa continua sa fie nemultumita de scutul anti-racheta de la Deveselu, pentru ca securitatea trebuie sa fie egala pentru toate statele, "nu poate fi intarita in detrimentul securitatii altor tari", sustine ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov.

Intr-un interviu acordat pentru postul Digi24, diplomatul rus a fost intrebat despre relatiile dintre Rusia si Romania, in contextul realizarii scutului de la Deveselu si pozitiilor exprimate de tara noastra in cazul Crimeii si Ucrainei.

"Sa fim sinceri, pozitia Romaniei este parte a pozitiei NATO si a UE, deci nu facem distinctie, nu este doar pozitia Romaniei, ci a acestor organizatii. Nu suntem de acord si am spus asta de multe ori. Am spus ca scutul anti-racheta, partea care va fi in Romania este diferita de ceea ce a fost prezentat de diferiti politicieni, nu doar aici ci si in SUA, si de NATO.

Am avut consultari cu NATO si SUA acum cativa ani, acum nu mai facem asta. Bineinteles, planurile noastre strategice ...citeste mai departe despre "Rusia, tot nemultumita de scutul de la Deveselu. Ce se mai intampla in estul Ucrainei" pe Ziare.com

#ambasador Rusia scut Deveselu, #Rusia criza Ucraina , #Stiri International