Rusia vrea sa declare institutiile media americane de pe teritoriul sau agenti straini

Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 11:36
1005 citiri
Rusia vrea sa declare institutiile media americane de pe teritoriul sau agenti straini
Foto: Twitter/President of Russia

Rusia a anuntat ca va lua masuri impotriva unor entitati de presa straine care activeaza pe teritoriul sau. Cel mai probabil va cere ca acestea sa se inregistreze ca "agenti straini" in Rusia, scrie presa straina.

Masura vine in replica la solicitarea Ministerului american al Justitiei ca televiziunea rusa Russia Today, finantata de statul rus si despre care se crede ca ar fi influentat alegerile de anul trecut din SUA, sa se inregistreze ca "agent strain" in America.

SUA au stabilit pentru Russia Today un termen pana luni, pentru a se inregistra ca agent strain pe teritoriul american.

Inca de la sfarsitul saptamanii trecute, dupa aceasta solicitare a SUA, presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ca America urmareste sa restrictioneze libertatea de exprimare a organizatiilor media rusesti de pe teritoriul american, arata AFP.

Sambata, Putin a amenintat ca o masura similara va fi luata de Moscova. "Un atac la mass-media noastra este un atac la libertatea de exprimare", a declarat Putin jurnalistilor la summit-ul APCE din Vietnam.

Duma de stat ar urma sa decida, saptamana aceasta, o masura similara, a dat de inteles purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, arata KTVZ. Masura ar urma sa vizeze, cel mai probabil, CNN, Radio Europa Libera si Vocea Americii. Astfel de institutii media vor fi obligate sa furnizeze informatii complete cu privire la finantare, sa ofere detalii despre salariati si chiar despre cei cu care colaboreaza.

Citeste si Implicarea Rusiei in alegerile din SUA: Au fost emise primele acuzatii, luni ar putea avea loc retineri ...citeste mai departe despre "Rusia vrea sa declare institutiile media americane de pe teritoriul sau agenti straini" pe Ziare.com

#media americane Rusia agenti straini, #SUA Russia Today agent strain, #presa SUA Rusia presiuni restrictii , #Stiri International