Rusia vs. Occident: Exista sanse de pace sau traim ultimele zile inainte de razboi?

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 09:00
1161 citiri
Rusia vs. Occident: Exista sanse de pace sau traim ultimele zile inainte de razboi?
Foto: The Guardian

Tensiunile dintre presedintele rus Vladimir Putin si liderii occidentali au ajuns la un punct critic saptamana aceasta, motiv pentru care cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande au facut o vizita de cateva ore la Moscova pentru a incerca sa ajunga la un acord de pace in ceea ce priveste Ucraina.

Declaratiile celor doua parti au fost mai degraba ingrijoratoare decat optimiste. Daca Merkel si Hollande au avertizat ca, in lipsa unui compromis, "scenariul se numeste razboi", Rusia, prin vocea ministrului rus de Externe Seghei Lavrov, a continuat sa arunce vina pe SUA si UE pentru ce se intampla in Ucraina, fiind aratat cu degetul si scutul antiracheta al NATO din Romania, de la Deveselu.

Reactia Rusiei, dupa intalnirea Putin-Merkel-Hollande: UE si SUA, responsabile pentru conflictul din Ucraina. N-au trecut "testul de stres"

Ceva mai tarziu a venit si pozitia "reconcilianta" a presedintelui rus Vladimir Putin, care a declarat ca nu isi doreste ...citeste mai departe despre "Rusia vs. Occident: Exista sanse de pace sau traim ultimele zile inainte de razboi?" pe Ziare.com

#Merkel Putin Hollande razboi Ucraina, #pace razboi Ucraina , #Stiri International