Rusia vs Turcia - la limita razboiului: "Oricand evolutiile pot scapa de sub control". Ce vrea Putin?

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 07:37
1105 citiri
Rusia vs Turcia - la limita razboiului: "Oricand evolutiile pot scapa de sub control". Ce vrea Putin?

Tensiunea intre Rusia si Turcia poate escalada dramatic si oricand evolutiile pot scapa de sub control, spune analistul Armand Gosu, care se asteapta totusi sa primeze interese comune ale celor doua tari, cu o relatie economica solida, dar si relatia personala excelenta pana in prezent dintre Putin si Erdogan.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Armand Gosu a explicat care sunt mizele lui Vladimir Putin in acest moment: "alianta antihitlerista este modelul de coalitie despre care vorbesc analisti rusi apropiati de Kremlin." Moscova vrea sa arate Vestului ca este un pol de putere mondial, iar cel mai important lucru pentru Putin este ridicarea sanctiunilor care au lovit puternic economia Rusiei.

"Prima conditie, departe de a fi indeplinita, este ca Rusia sa duca o politica externa previzibila. Daca vrea ridicarea sanctiunilor, Rusia trebuie sa indeplineasca prevederile acordului de la Minsk. Sunt semnale pozitive care vin din estul Ucrainei, dar nu suficiente", spune Armand... citeste mai departe despre "Rusia vs Turcia - la limita razboiului: "Oricand evolutiile pot scapa de sub control". Ce vrea Putin? Interviu" pe Ziare.com

#Criza Rusia Turcia avion, #Putin ISIS Siria Ucraina , #Stiri International