Rusii au revenit in cursa spatiala: Vor avea o baza pe Luna in urmatorii 15 ani

Vineri, 18 Noiembrie 2016, ora 19:19
1059 citiri

Rusia intentioneaza sa trimita in spatiu echipaje de astronauti, cu misiunea de a construi o baza pe Luna pana in anul 2031.

De asemenea, primele zboruri de tip cargo efectuate spre Luna in cadrul acestui proiect, care vizeaza amenajarea unei colonii umane, vor debuta in 2026, scrie Daily Mail.

Anuntul a fost facut de directorul unei companii rusesti care produce rachete spatiale, dupa ce agentia spatiala ruseasca Roscosmos a transmis un comunicat in care a dezvaluit ca Rusia doreste sa construiasca pe Luna o baza in care vor putea sa locuiasca simultan 12 astronauti.

Aceasta misiune ambitioasa va debuta in 2026, cu lansarea spre Luna a unui vehicul spatial de tip cargo. Va urma lansarea unui modul care va avea misiunea de a se plasa in conditii de siguranta pe suprafata lunara in anul 2027, a dezvaluit Vladimir Solntev, CEO-ul companiei RSC Energia, pentru agentia de presa TASS.

In 2029, un nou vehicul spatial, denumit ...citeste mai departe despre "Rusii au revenit in cursa spatiala: Vor avea o baza pe Luna in urmatorii 15 ani" pe Ziare.com

#rusia baza luna, #Rusia astronauti Luna , #Stiri International