Rusii considera ca Statele Unite le ameninta siguranta nationala. Reactia Pentagonului

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 07:19
817 citiri
Rusii considera ca Statele Unite le ameninta siguranta nationala. Reactia Pentagonului
Foto: Facebook/U.S. Department of Defense (DOD)

Rusia nu are "niciun motiv" sa considere Statele Unite drept o amenintare la adresa securitatii sale nationale, a sustinut luni Pentagonul, care a luat la cunostinta un raport oficial al Moscovei clasand pentru prima data Statele Unite si NATO ca pericole potentiale.

Potrivit postului oficial de televiziune al Pentagonului, noul document de securitate nationala, semnat de presedintele rus, Vladimir Putin, in ajunul Anului Nou, indica Statele Unite si extinderea Aliantei Nord-Atlantice ca amenintari pentru Rusia.

In precedentul raport de acest tip, redactat in 2009, nu erau mentionate nici SUA si nici NATO, scrie AFP.

"Nu au niciun motiv sa ne considere ca amenintari", a declarat un purtator de cuvant al Departamentului american al Apararii, capitanul Jeff Davis. "Nu cautam sa intram in conflict cu Rusia", a adaugat el.

Documentul, intitulat "Despre Strategia de Securitate Nationala a Federatiei Ruse", ilustreaza tensiunile tot mai mari dintre Washington si Moscova de la ...citeste mai departe despre "Rusii considera ca Statele Unite le ameninta siguranta nationala. Reactia Pentagonului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia SUA securitate nationala, #America securitate nationala Rusia , #Stiri International