Rusii ii pregatesc lui Putin o revolutie colorata?

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 12:00
950 citiri
Rusii ii pregatesc lui Putin o revolutie colorata?
Foto: Kremlin

Rusia este in plin zbucium economic, ce a declansat miscari de protest in randul muncitorilor si altor rusi nemultumiti de calitatea vietii. Kremlinul are motive sa fie ingrijorat.

Dar vor duce toate acestea la o "revolutie colorata" in Rusia? Stephen Crowley, profesor de politica si presedinte al Russian & East European Studies la Oberlin College, si Irina Olimpieva, cercetator laCenter for Independent Social Research, St. Petersburg, Rusia, explica, pentru The Washington Post, ca regimul presedintelui Vladimir Putin trebuie sa isi renegocieze contractul cu societatea rusa.

Criza economica a Rusiei este provocata de sanctiunile internationale impuse pentru actiunile agresive din Ucraina, de declinul rublei si mai ales de caderea pretului petrolului. Guvernul se vede nevoit sa ridice taxele si sa taie ajutoarele sociale, asa ca, invariabil, sunt asteptate mai multe proteste.

5 motive pentru care Rusia lui Putin nu va pleca curand din Siria

Muncitorii rusi, un grup ...citeste mai departe despre "Rusii ii pregatesc lui Putin o revolutie colorata?" pe Ziare.com

#Putin miscari sociale Rusia, #Putin proteste Rusia, #Putin revolutie colorata , #Stiri International