Rusii le cer britanicilor miliarde de dolari furati de oligarhii rusi: Pastrati infractorii, dar dati-ne banii!

Luni, 09 Aprilie 2018, ora 18:49
2232 citiri
Rusii le cer britanicilor miliarde de dolari furati de oligarhii rusi: Pastrati infractorii, dar dati-ne banii!
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul general al Rusiei, Iuri Chaika, cere Marii Britanii sa returneze Rusiei banii furati de 61 de oligarhi rusi care traiesc la Londra, suma ridicandu-se la aproximativ 8,3 miliarde de dolari.

"Incepand cu 2002, am trimis Marii Britanii 61 de cereri de extradare. Acesti oameni sunt acuzati sau au fost deja condamnati in Rusia pentru infractiuni economice, pagubele ridicandu-se in total la mai mult de jumatate de trilion de ruble (8,3 miliarde de dolari). Acestea sunt doar pagubele directe, suma deturnata de acestia fiind mult mai mare", a spus Chaika pentru postul rus NTV, potrivit Russia Today.

In februarie, guvernul britanic i-a avertizat pe oligarhii rusi din Marea Britanie ca bunurile de peste 50.000 de lire sterline a caror origine nu va putea fi dovedita vor fi confiscate.

"Va asigur, va fi foarte greu pentru multi dintre ei sa-si justifice averile. Speram ca autoritatile britanice vor actiona in conformitate cu legile unui stat civilizat, si nu dupa principiul 'fura bani furati'. Puteti pastra infractorii, dar returnati banii. Sunt banii nostri", a transmis Chaika.

Cciteste mai departe despre "Rusii le cer britanicilor 10 miliarde de dolari furati de oligarhii rusi: Pastrati infractorii, dar dati-ne banii!" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia Marea Britanie bani oligarhi, #Rusia bani infractori rusi Londra , #Stiri International