Rusii pun mana pe Warner Music Group

Sambata, 07 Mai 2011, ora 22:30
1145 citiri
Rusii pun mana pe Warner Music Group

Warner Music Group (WMG) a fost achizitionat de Access Industries, grup controlat de miliardarul rus Len Blavatnik, in cadrul unei tranzactii in valoare de 3,3 miliarde de dolari, informeaza BBC News Online citat de Mediafax.

Warner Music Group a anuntat ca grupul media detinut de Blavatnik a achizitionat compania care a fost delistata de la bursa din New York.

Blavatnik este un fost membru al consiliului de administratie al WMG si detine deja un pachet de actiuni in cadrul companiei.

Valoarea finala a tranzactiei, 3,3 miliarde de dolari, este cu 1,5 miliarde de dolari mai mare decat pretul pe care specialistii de pe piata il estimau pentru vanzarea WMG. WMG anuntase deja din luna ianuarie ca isi cauta un nou proprietar.

"Sunt incantat sa imi extind investitia in Warner Music. Este o companie minunata, cu o mostenire culturala, si este casa unor artisti exceptionali.

Sunt nerabdator sa lucrez cu angajatii talentati ai acestei companii, care nu sunt deloc putini", a declarat Blavatnik intr-un comunicat de presa.

Pe piata de specialitate s-a speculat ca Blavatnik va incerca sa realizeze o fuziune intre WMG si EMI, dar nu s-a facut niciun comentariu oficial pe acest subiect pana in prezent. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#warner music group, #len blavatnik, #achizitie warner music group, #tranzactie , #Stiri International