Rusii sustin ca vor fi instalate ogive nucleare la Deveselu, oficialii SUA neaga

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 08:49
1441 citiri
Rusii sustin ca vor fi instalate ogive nucleare la Deveselu, oficialii SUA neaga
Foto: Facebook / Naval Support Facility Deveselu

Mai multi inalti oficiali rusi au sugerat ca Statele Unite vor instala ogive nucleare la baza militara de la Deveselu, ceea ce ar reprezenta o amenintare la adresa Moscovei.

Subsecretarul de stat pentru politica de aparare, Brian McKeon, a dat insa asigurari in Congres ca aceste speculatii sun false, relateaza Sputnik News, citat de News.ro.

"In ultimele zile, au existat speculatii facute de unii inalti oficiali rusi ca vom instala focoase nucleare pe rachetele de la baza din Romania si ca vom ameninta Rusia, ceea ce nu are sens", a spus McKeon joi, in cursul unei audieri in Comisia pentru armata a Camerei Reprezentantilor, fara a preciza despre ce oficiali este vorba.

Moscova a criticat in repetate randuri proiectul american de instalare a unui scut antiracheta in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, si chiar a amenintat statele care vor gazdui elementele sistemului.

Citeste mai departe despre "Rusia sustine ca vor fi instalate ogive nucleare la Deveselu, oficialii SUA neaga" pe Ziare.com.

#Deveselu ogive nucleare, #SUA Deveselu, #Rusia ogive nucleare , #Stiri International