Russia Today: Pretextul pentru a mentine NATO in viata si rolul Romaniei

Vineri, 15 Mai 2015, ora 08:57
871 citiri
Russia Today: Pretextul pentru a mentine NATO in viata si rolul Romaniei
Foto: Russia Today

Exercitiile militare organizate de NATO in Romania sunt inca un exemplu ca alianta militara are nevoie de motive - in acest caz Rusia - pentru a-si justifica existenta, scrie pagina de Internet a unei televiziuni ruse.

In sprijinul acestei teorii, vehiculata de mai mult timp de Rusia, Russia Today a intervievat un expert, co-director al Agentiei Pressenza. Potrivit site-ului Pressenza, aceasta agentie este inregistrata in Quito, Ecuador, insa are birouri in Milano, Roma, Paris etc, si este "dedicata stirilor despre pace si non-violenta".

Tony Robinson, co-director al acestei agentii, a explicat, la televiziunea rusa, ca la sfarsitul Razboiului Rece s-a pierdut sansa de a dizolva aliantele militare, si de atunci comandantii occidentali incearca sa gaseasca motive pentru a mentine NATO in viata.

Interviul a fost prilejuit de faptul ca in Romania trebuia sa inceapa "un urias mars militar NATO" - probabil Marsul Cavaleriei, evenimentul care a reunit 400 de membri ai U.S. Army din ...citeste mai departe despre "Russia Today: Pretextul pentru a mentine NATO in viata si rolul Romaniei" pe Ziare.com

#expert NATO mars Romania, #NATO mars soldati amenintare Rusia , #Stiri International