Russia Today raspunde ironic la acuzatiile ca a platit reclame ca sa influenteze alegerile din SUA

Sambata, 30 Septembrie 2017, ora 10:48
766 citiri
Russia Today raspunde ironic la acuzatiile ca a platit reclame ca sa influenteze alegerile din SUA
Foto: captura Twitter

Organizatia media RT, anterior cunoscuta drept Russia Today, a negat acuzatiile privind folosirea de reclame pe Twitter cu scopul influentarii alegerilor din SUA.

Printr-un comunicat emis vineri, organizatia rusa RT, acuzata de Washington ca ar fi incercat sa influenteze alegerile prezidentiale din 2016, a respins in mod sarcastic ideea ca cele aproape 2.000 de mesaje postate pe Twitter in 2016 ar fi cu ceva diferite de ceea ce fac alte institutii media, arata France 24.

"Twitter a dezvaluit niste informatii oribile in Congres. Ca am cheltuit bani pe campaniile noastre publicitare, la fel ca orice alta organizatie media din lume", se afirma in comunicat.

"Acest lucru ne forteaza sa mergem cu un pas mai departe si sa marturisim ca, de asemenea, am cheltuit bani pentru reclame la aeroporturi, in taxiuri, pe panouri publicitare, internet, la TV si radio. Chiar si CNN a difuzat reclamele noastre. Cumva nu ne-a trecut prin cap ca, intr-o democratie dezvoltata, publicitatea media regulata poate fi considerata o activitate suspecta ori daunatoare", a completat RT.

Joi, compania care administreaza reteaua de socializare Twitter a prezentat investigatorilor din Congresul SUA date privind reclame ale Russia Today, grup media suspectat ca ar fi dezinformat in timpul campaniei electorale din 2016.

Twitter a comunicat ca Russia Today a cheltuit cel putin 274.000 de dolari pentru 1.823 de mesaje publicitare sau promotionale care "in mod categoric ori potential au vizat piata americana".

In luna ianuarie, intr-un raport al serviciilor de informatii americane, RT era catalogata drept "principala organizatie de propaganda internationala a Kremlinului".

Biroul Federal pentru Investigatii, Senatul SUA si Camera Reprezentantilor au declansat anchete in cazul ingerintelor Rusiei in campania electorala si al presupuselor contacte intre apropiati ai presedintelui Donald Trump si oficiali rusi. Un procuror special, Robert Mueller, va coordona investigatiile.

Citeste si Google, Facebook si Twitter, chemate sa raspunda in fata Congresului pentru amestecul Rusiei in alegeri ...citeste mai departe despre "Russia Today raspunde ironic la acuzatiile ca a platit reclame ca sa influenteze alegerile din SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Russia Today Twitter Trump alegeri , #Stiri International