Sa ne temem de anul 2016

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 18:11
1297 citiri
Sa ne temem de anul 2016

In emisiunea "Jocuri de putere" din data de 11 ianuarie 2016, moderata de domnul Rares Bogdan, am afirmat ca din punct de vedere al evolutiei relatiilor internationale anul 2016 va fi mai prost decat 2015. Iata si argumentele.

In primul rand, tendinta generala de evolutie in sistemul international este spre dezordine si instabilitate. Volatilitatea politica si economica a sistemului international este prea mare, el putand trece pe neasteptate de la starea de pace la cea de criza sau razboi. Vechea ordine internationala, liberala, este diluata sau contestata.

In al doilea rand, in 2016 nu se intrezareste nicio rezolvare a marilor probleme internationale: razboiul din estul Ucrainei, razboiul din Siria, refugiatii, relatiile tensionate cu Rusia, Statul Islamic, dezvoltarea economica, prabusirea regiunii Orientului Mijlociu etc.

Dimpotriva, constatam o agravare si chiar o sporire a numarului lor, daca prognozele economice defavorabile Chinei se vor confirma si ne vom confrunta cu ...citeste mai departe despre "Sa ne temem de anul 2016" pe Ziare.com

#razboi Ucraina, #razboi Siria, #ordine mondiala , #Stiri International