Sa nu trecem Prutul! Ne trebuie o Romanie mai buna, nu una mai mare!

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 07:45
898 citiri
Sa nu trecem Prutul! Ne trebuie o Romanie mai buna, nu una mai mare!

Daca actuala situatie internationala ar permite unificarea R.Moldova cu Romania, din care o Romanie Mare sa iasa intarita, cu un plus de securitate si modernitate, cu un plus de autoritate si respect international, as fi primul care as propune-o, militand pentru realizarea acelui obiectiv.

Din pacate, dupa cum voi explica mai jos, nu numai ca actualele conditii interne si internationale nu favorizeaza o eventuala unire a celor doua state romanesti, dar daca aceasta tema va fi lasata pe mana nostalgicilor, a demagogilor si populistilor, ea se poate transforma dintr-o potentiala oportunitate intr-o amenintare la adresa securitatii nationale a Romaniei, inclusiv la adresa integritatii ei.

Cand am inceput sa scriu aceasta analiza, la Chisinau lumea era in strada, politica moldoveneasca fiind in fierbere, la Bucuresti si in cateva capitale occidentale evolutiile erau urmarite "cu atentie", dar cel mai important lucru, parea sa fie liniste la Moscova.

Rusii pareau preocupati cu ...citeste mai departe despre "Sa nu trecem Prutul! Ne trebuie o Romanie mai buna, nu una mai mare!" pe Ziare.com

#unire Romania Moldova, #criza Moldova, #unire Basarabia , #Stiri International