Sarkozy: Izolarea Rusiei nu are sens. Actiunea lui Putin, mai degraba pozitiva

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 15:59
960 citiri
Sarkozy: Izolarea Rusiei nu are sens. Actiunea lui Putin, mai degraba pozitiva
Foto: Facebook/Nicolas Sarkozy

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy - care se afla miercuri si joi la Moscova intr-o vizita privata - a facut joi apel la Occident sa renunte la izolarea Rusiei, partener "inevitabil" in rezolvarea conflictului in Siria, unde actiunile acesteia "sunt mai degraba pozitive decat negative", relateaza agentiile de presa AFP si TASS.

"Trebuie sa alegem apropierea si dialogul. Franta si Rusia au nevoie sa lucreze impreuna. Izolarea Rusiei nu are niciun sens, sunt ferm convins de aceasta. Cu Rusia trebuie sa vorbesti mai ales atunci cand nu esti de acord cu ea", a pledat Sarkozy, intr-o conferinta sustinuta joi la Institutul pentru Relatii Internationale din Moscova (MGIMO).

Serbia se imprieteneste cu Rusia? Ar putea semna un acord militar fara precedent

"Intr-o lume ca a noastra, trebuie cu orice pret sa evitam un nou razboi rece", a subliniat fostul sef al statului francez, care urmeaza sa aiba o intrevedere joi dupa-amiaza cu presedintele rus Vladimir Putin la resedinta ...citeste mai departe despre "Sarkozy: Izolarea Rusiei nu are sens. Actiunea lui Putin, mai degraba pozitiva" pe Ziare.com

#Sarkozy apropiere Rusia, #Sarkozy relatie Rusia , #Stiri International