Sase persoane care planuiau un atac asupra lui Macron au fost arestatate in Franta

Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 17:54
1028 citiri
Sase persoane care planuiau un atac asupra lui Macron au fost arestatate in Franta
Foto: Arhiva Ziare.com

Sase persoane au fost arestate in cadrul unei investigatii preliminare privind un potential atac asupra presedintelui Frantei Emmanuel Macron, a afirmat o sursa apropiata anchetei, relateaza Reuters.

Sursa a declarat ca serviciile de securitate franceze au arestat marti sase suspecti care ar fi implicati intr-un plan "ambiguu si lipsit de forma" care viza "actiuni violente" inpotriva presedintelui francez.

Postul de televiziune francez MFM TV a anuntat ca cei sase ar fi membri ai unei grupari de extrema-dreapta, dar acest lucru nu a putut fi confirmat.

Indivizii au fost arestati in trei zone diferite ale Frantei, respectiv Isere, la sud-est de Lyon, Moselle, situata la granita cu Germania si Luxemburg si in Ille-et-Vilaine, in nord-vest langa orasul Rennes.

Nu este clar care este legatura dintre acestia sau cum au intrat in legatura unii cu altii.

Intr-un interviu publicat duminica, Macron a avertizat in legatura cu amenintarea reprezentata de gruparile de extrema-dreapta care se manifesta in Europa, spunand ca faptul ca in anii 1930 Europa s-a complacut intr-o astfel de situatie a dus la aparitia unor personaje precum Hitler in Germania si Mussolini in Italia. ...citeste mai departe despre "Sase persoane care planuiau un atac asupra lui Macron au fost arestatate in Franta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arestari Franta atac Macron , #Stiri International