Scaderea preturilor din sectorul imobiliar britanic se va accentua in 2009

Luni, 29 Decembrie 2008, ora 10:51
1010 citiri
Scaderea preturilor din sectorul imobiliar britanic se va accentua in 2009

Preturile caselor din Marea Britanie au scazut in medie cu 8,7% in 2008 si sunt estimate sa coboare cu inca 12% in 2009, a anuntat luni Hometrack, o organizatie independenta de studii imobiliare, informeaza AFP.Potrivit coordonatorului studiilor efectuate de organizatie, Richard Donnell, scaderea preturilor ar urma sa continue din cauza accentuarii somajului, ce duce la o crestere a numarului de bunuri din piata.


"Intrarea economiei britanice in recesiune si previziunile de crestere a ratei somajului in 2009 vor continua sa afecteze increderea consumatorilor si, prin urmare, cererea, ceea ce va duce inevitabil la o coborare a preturilor la imobiliare in urmatoarele 12 luni", a spus Donnell.


Preturile caselor din Londra, din regiunea de sud-est a Marii Britanii si din est au fost cele mai afectate, potrivit studiului efectuat de Hometrack in randul a peste 1.800 de agenti imobiliari si experti britanici.


La inceputul lunii decembrie, Halifax, filiala a bancii HSBC, specializata in creditele imobiliare, a anuntat ca preturile au inregistrat in perioada septembrie-noiembrie o scadere record de 14,9%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.