Scandal in Marea Britanie: Guvernul vrea sa penalizeze firmele care angajeaza muncitori calificati din UE

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 14:01
981 citiri
Scandal in Marea Britanie: Guvernul vrea sa penalizeze firmele care angajeaza muncitori calificati din UE
Foto: Facebook Theresa May

Guvernul britanic ia in considerare o reglementare prin care companiile sa plateasca anual 1.000 de lire (1.150 de euro, dupa ultimele cotatii valutare) pentru fiecare lucrator calificat al Uniunii Europene, dupa Brexit, arata publicatia spaniola El Mundo.

Masura, anuntata de secretarul de stat pentru imigratie Robert Goodwill in declaratiile facute in Camera Lorzilor, a provocat o reactie exploziva a mediului de afaceri britanic, comparabila cu anuntarea cererii listelor cu toti imigrantii care lucreaza in cadrul companiilor, masura care a trebuit sa fie eliminata rapid, scrie El Mundo.

Conform lui Goodwill, asa-numita "taxa pentru abilitatile imigrantilor" (inmigration skills levy), pentru a penaliza recrutarea lucratorilor din alte state europene, are un scop triplu: de reducere a numarului de imigranti din Regatul Unit, pentru a oferi un tratament preferential lucratorilor britanici, si de finantare a cursurilor profesionale pentru trei milioane de tineri pana in 2020.

Un ...citeste mai departe despre "Scandal in Marea Britanie: Guvernul vrea sa penalizeze firmele care angajeaza muncitori calificati din UE" pe Ziare.com

#taxa abilitati imigranti, #taxa firme muncitori calificati UE , #Stiri International