Scandalul carnii de cal a provocat o avalansa de cereri pentru bioanaliza

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 16:00
1336 citiri
Scandalul carnii de cal a provocat o avalansa de cereri pentru bioanaliza

In plin scandal european privind carnea de cal etichetata drept carne de vita, grupul Eurofins, lider mondial in domeniul bioanalizei, se confrunta in intreaga Europa cu o avalansa de cereri din partea reprezentantilor industriei agro-alimentare cu privire la siguranta produselor comercializate.

Necunoscut marelui public, in pofida celor 170 de laboratoare ale sale si a celor 13.000 de salariati, grupul francez, activ in 34 de tari si specializat in analiza alimentelor, medicamentelor si a mediului, a fost deja implicat in ultimii ani in detectarea bolii vacii nebune, a melaminei si a virusului H1N1 in alimente.

Solicitat in luna ianuarie de autoritatile irlandeze pentru identificarea cazurilor de carne de cal etichetata fraudulos drept carne de vita, Eurofins este asaltat de cereri de la izbucnirea acestui scandal.

"Noi lucram in principal pe baza autocontrolului producatorilor, procesatorilor si distribuitorilor care vor sa fie siguri de calitatea produselor pe care le vand", a spus François Vigneau, directorul pentru Franta al grupului Eurofins.

Cu circa 80 de milioane de teste pe 20 de milioane de esantioane din intreaga lume in anul 2012, grupul Eurofins se concentreaza mai ales pe cercetarile privind bacteriile, organismele modificate genetic, pesticidele si chiar metalele grele. Compania a avut in 2011 o cifra de afaceri de 829 de milioane de euro.

Un amplu scandal afecteaza de cateva saptamani industria agroalimentara, care a depasit granitele Europei dupa ce, in Marea Britanie, a fost descoperita carne de cal in lasagna etichetata ca fiind carne de vita. Numeroase produse semipreparate au fost retrase din magazine din circa 15 tari europene, dar si din Hong-Kong.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scandal carne cal bioanaliza, #cerere bioanaliza, #avalansa cereri analiza laborator , #Stiri International