Scenarii pentru Ucraina - de la plecarea lui Ianukovici la divizarea tarii - ce se va intampla?

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 12:40
1368 citiri
Scenarii pentru Ucraina - de la plecarea lui Ianukovici la divizarea tarii - ce se va intampla?
Foto: Aif

Niciuna dintre propunerile presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici nu a fost luata in seama de catre protestatarii din piata centrala a Kiewului. Nici macar demisia prim-ministrului nu li s-a parut atractiva. Ei continua sa insiste pe demisia presedintelui insusi si pe alegeri anticipate.

Dar presedintele nu poate lasa totul balta in mana protestatarilor, dupa ce tocmai a obtinut de la Kremlin un imprumut de 15 miliarde de dolari si ieftinirea gazelor la o tremie anume pentru ca sa ramana el la putere si sa sustina interesle ruseste.

Aici este nodul problemei si de aici pleaca psihoza de razboi civil, care alarmeaza presa rusa. In acest context, portalul AIF publica cinci scenarii, care ar putea prefigura viitorul Ucrainei, una din cele mai mari tari ale continentului.

Scenariul 1 - Ianukovici ramane presedinte, cu aceleasi puteri

In aceasta varianta, Ucraina este avantajata de faptul ca pretul platit de Rusia pentru mentinerea lui Ianukovici la putere ramane bun platit. ...citeste mai departe despre "Scenarii pentru Ucraina - de la plecarea lui Ianukovici la divizarea tarii - ce se va intampla?" pe Ziare.com

#Ucraina razboi civil, #Ucraina proteste, #Kiew proteste , #Stiri International