Schimbare totala in Canada cu noul premier: Marijuana, cai ferate si o veste proasta pentru Obama

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 10:42
1225 citiri
Schimbare totala in Canada cu noul premier: Marijuana, cai ferate si o veste proasta pentru Obama
Foto: Facebook/ Justin Trudeau

Noul prim-ministru al Canadei, Justin Trudeau, care a obtinut o victorie surprinzatoare, luni, in alegerile parlamentare din aceasta tara, in fata conservatorilor, trebuie sa isi respecte promisiunile din campanie, printre care combaterea schimbarilor climatice si legalizarea marijuanei.

Trudeau, care de asemenea a promis sa retraga trupele canadiene din lupta pe care coalitia occidentala o duce impotriva Statului Islamic, a precizat ca i-a spus deja presedintelui american Barack Obama, marti, ca tara sa se va retrage din misiunea de bombardare, dar va mentine ajutorul umanitar si instruirea, relateaza agentia Reuters.

Mare surpriza la alegerile din Canada: Tara are un nou prim-ministru

"El (Obama - n.red.) intelege angajamentul pe care mi l-am luat in legatura cu incheierea misiunii de lupta", le-a spus Trudeau reporterilor.

Anterior, Casa Alba transmisese ca spera ca noul guvern canadian va continua sa sustina eforturile coalitiei conduse de Statele Unite, de lupta ...citeste mai departe despre "Schimbare totala in Canada cu noul premier: Marijuana, cai ferate si o veste proasta pentru Obama" pe Ziare.com

#Justin Trudeau Statul Islamic, #Justin Trudeau legalizate marijuana, #Justin Trudeau premier Canada , #Stiri International