Schwarzenegger vrea reducerea cu 10% a salariilor angajatilor publici din California

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 23:07
1302 citiri
Schwarzenegger vrea reducerea cu 10% a salariilor angajatilor publici din California

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, propune reducerea permanenta, cu 10%, a salariilor functionarilor publici precum si majorarea contributiilor la programele de pensii ale cetatenilor acestui stat american, in bugetul anului fiscal 2011.

In 2009, cei 200.000 de angajati in sectorul public din California au primit salarii cu 14% mai mici, ca masura temporara. Anul fiscal 2011 va incepe in luna iulie a anului curent. Masurile vor aduce economii de 1,6 miliarde de dolari in viitorul an fiscal, potrivit publicatiei Sacremento Bee.

Schwarzenegger va propune, vineri, un buget de 82,9 miliarde de dolari, care implica un deficit de 19,9 miliarde de dolari, in urmatoarele 18 luni, conform unor date guvernamentale citate de publicatie.

Los Angeles Times a relatat ca Schwarzenegger vrea sa obtina fonduri federale de opt miliarde de dolari, intentionand ca in lipsa acestora sa sisteze programul de asistenta sociala Calworks.

Proiectul de buget prevede reduceri drastice ale costurilor pentru transporturile publice, asistenta medicala si sociala, dar si extinderea activitatilor de extractie petroliera in zona coastei Santa Barbara.

Propunerile ar putea sa fie contestate de democrati, care au criticat reducerea salariilor angajatilor publici. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Schwarzenegger, #reducere, #bugetari , #Stiri International