Scotia contesta in instanta iesirea Marii Britanii din UE

Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 17:40
1410 citiri
Scotia contesta in instanta iesirea Marii Britanii din UE
Foto: Ziare.com

Guvernul Scotiei va contesta la instanta suprema planul Londrei de iesire din UE.

Premierul scotian, Nicola Sturgeon, este cel care a confirmat ca Scotia se va implica in disputa juridica impotriva Guvernului britanic, pe tema Brexitului.

"Activarea Articolului 50 pentru iesirea din UE va afecta interesele regionale si drepturile Scotiei, privand Scotia de drepturi si libertati", a declarat Sturgeon.

"Recunosc si respect drepturile Angliei si Tarii Galilor de a parasi Uniunea Europeana; nu incercam sa blocam acest proces, dar dorintele democratice din Scotia pur si simplu nu pot fi date la o parte. Parlamentul britanic trebuie sa legifereze si este necesara aprobarea Parlamentului Scotiei pentru activarea Articolului 50 al Tratatului UE", subliniaza Sturgeon.

Activista Gina Miller, un manager de investitii, a castigat deja la Inalta Curte, denuntand tendintele dictatoriale ale Guvernului Theresa May.

Miller a precizat ca se asteapta ca alte guverne sa se ...citeste mai departe despre "Scotia contesta in instanta iesirea Marii Britanii din UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Scotia contestatie Brexit, #Scotia iesire Marea Britanie UE, #Brexit aprobare Parlament Marea Britanie , #Stiri International