Scrisoare deschisa de la Chisinau pentru Ciolos: Emiteti o ordonanta pentru copiii nostri!

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 17:27
1108 citiri
Scrisoare deschisa de la Chisinau pentru Ciolos: Emiteti o ordonanta pentru copiii nostri!
Foto: Facebook / Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu, candidatul PL la Presedintia Republicii Moldova, i-a adresat, marti, o scrisoare deschisa premierului roman Dacian Ciolos, in care solicita Guvernului de la Bucuresti adoptarea unei ordonante de urgenta in beneficiul copiilor moldoveni care "s-au trezit fara cetatenia romana".

Presedintele PL spune ca ordonanta ar inlatura o serie de lacune legislative care au dus la situatia in cauza.

"Timp de 25 de ani autoritatile din Romania au recunoscut drepturile minorilor de a obtine cetatenia romana odata cu parintii, fara ca dosarul parintilor sa contina o cerere si pentru copiii minori. In baza rigorilor prescrise de lege, mii de cetateni ai Rpublicii Moldova au redobabdit legitima cetatenie romana, la care parintii sau buneii lor nu au renuntat benevol niciodata, acest drept fiindu-le luat de comunisti odata cu reocuparea Basarabiei de catre Rusia Sovietica", se arata in document.

Mihai Ghimpu semnaleaza faptul ca in ultimul an Directia pentru evidenta persoanelor din ...citeste mai departe despre "Scrisoare deschisa de la Chisinau pentru Ciolos: Emiteti o ordonanta pentru copiii nostri!" pe Ziare.com

#Ghimpu scrisoare Ciolos cetatenie copii , #Stiri International