Se anunta proteste si in diaspora: De la Helsinki la Viena, romanii ies in strada

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 16:09
5553 citiri
Se anunta proteste si in diaspora: De la Helsinki la Viena, romanii ies in strada
Foto: Arhiva Ziare.com

Gestul Guvernului Grindeanu de marti seara, cand a adoptat pe furis ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor Penale, nu ramane fara reactii nici in strainatate.

Daca in Capitala, in fata Palatului Victoria, protesteaza inca de la primele ore ale diminetii circa 2.000 de oameni, plus alte cateva mii in mai multe orase din tara, nici romanii din strainatate nu se lasa mai prejos si anunta manifestatii in aceasta seara si in zilele care urmeaza.

Romanii din Londra se vor aduna miercuri seara, incepand cu ora 18:00, in fata Institutului Cultural Roman (ICR) din capitala britanica, pentru a-si arata nemultumirea fata de modul total netransparent in care a decis sa actioneze Guvernul.

"Romania tocmai a fost trimisa inapoi in anii 90! Pe 1 Februarie 2017 va fi revolutie in Romania. Tu unde ai fost?", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Si romanii din Luxemburg vor iesi in strada in aceasta seara.

"Avand in vedere situatia civila si politica din Romania ultimelor doua saptamani, diaspora din Luxemburg va lua parte la un protest spontan in fata Ambasadei Romaniei la Luxemburg, incepand cu orele 20.00 (ora Romaniei) ", se precizeaza intr-un mesaj transmis Ziare.com.

Nici romanii din Helsinki nu vor sta in case diseara, ci vor merge sa protesteze in fata ambasadei.

"Va asteptam astazi incepand cu ora 17:30 la protest in fata ambasadei din Helsinki! Haideti sa aratam ca si noua ne pasa de ce se intampla in Romania!", este indemnul de pe pagina de Facebook a evenimentului.

La randul lor, romanii din Irlanda se aduna sa protesteze, incepand cu ora 19:00, in fata Ambasadei Romaniei din Dublin.

Si in Belfast, romanii se intalnesc sa protesteze fata de ordonanta Iordache incepand cu ora 18:00, in fata primariei din capitala Irlandei de Nord.

Si romanii din Viena vor iesi in strada. Oamenii se vor strange joi, la ora 17:00, in fata Ambasadei Romaniei din Viena.

"Protest pasnic - va asteptam cu postere si placate, cu termosuri cu ceai fierbinte, si cu plamani sanatosi numai buni de strigat: Stop coruptiei!", au scris organizatorii pe reteaua sociala.

In Capitala si in principalele orase ale tarii se anunta proteste masive si pentru aceasta seara si zilele urmatoare, in timp ce sefii din Justitie fac toate eforturile pentru a incerca impiedicarea ordonantei Iordache.

Sefa CSM va sesiza chiar azi CCR pe ordonanta Iordache. Consiliul da si un mesaj public de aparare a sistemului judiciar

D.T. ...citeste mai departe despre "Se anunta proteste si in diaspora: De la Helsinki la Viena, romanii ies in strada" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste diaspora, #proteste ordonanta Iordache , #Stiri International