Se complica lucrurile pentru le Pen: Ar putea fi audiata de Parlamentul European chiar inainte de alegeri

Duminica, 16 Aprilie 2017, ora 14:36
1037 citiri
Se complica lucrurile pentru le Pen: Ar putea fi audiata de Parlamentul European chiar inainte de alegeri
Foto: Facebook/Marine le Pen

Parlamentul European ar putea sa o convoace pe candidata de extrema dreapta la alegerile prezidentiale din Franta, Marine Le Pen, pentru a discuta despre ridicarea imunitatii sale inainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor din Hexagon, a declarat sambata vicepresedinta Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din legislativul european, Laura Ferrara.

"Comisia pentru libertati civile a fost de acord ca Le Pen sa fie convocata pentru o audiere la prima data posibila din mai", a anuntat Ferrara, care a adaugat ca audierea ar putea avea loc in prima saptamana din mai, inainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Franta, care va avea loc pe 7 mai si in care, potrivit sondajelor, Le Pen se va califica, transmite Reuters.

Ferrara, care este membra a miscarii italiene eurosceptice 5Stele, a mentionat ca Le Pen poate alege sa nu se prezinte la audiere.

Inainte de a decide ridicarea imunitatii unui europarlamentar, LIBE organizeaza de obicei o audiere cu eurodeputatul acuzat. Decizia vine, de regula, dupa cateva luni. In majoritatea cazurilor, imunitatea a fost ridicata, noteaza Reuters.

Justitia franceza a cerut Parlamentului European ridicarea imunitatii eurodeputatei Marine Le Pen, intr-o ancheta in care lidera Frontului National (FN, extrema dreapta), este suspectata ca ar fi recurs la angajari fictive sau ilegale de asistenti din partea formatiunii sale, in legislativul de la Strasbourg.

Cererea a fost formulata la sfarsitul lunii martie, cu mai putin de o luna inaintea primului tur al alegerilor prezidentiale din Franta, programat pe 23 aprilie, in care Marine Le Pen candideaza din partea FN.

Citeste pe acelasi subiect si:

Probleme pentru Le Pen, inaintea alegerilor: Functionarii publici ameninta cu demisia, procurorii vor sa i se ridice imunitateaAlegeri in Franta: Sediul de campanie al lui Le Pen a fost atacat cu cocteiluri MolotovLe Pen promite suspendarea Schengen daca ajunge presedintele Frantei ...citeste mai departe despre "Se complica lucrurile pentru le Pen: Ar putea fi audiata de Parlamentul European chiar inainte de alegeri" pe Ziare.com

#Marine le Pen imunitate Parlament European, #Marine Le Pen alegeri Franta , #Stiri International