Se poate si mai rau: Statul Islamic nu e cea mai sangeroasa grupare terorista a lumii

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 09:32
1095 citiri

Dupa cele trei atacuri in trei saptamani - Paris, Beirut si peninsula Sinai, soldate cu cel putin 397 de morti - e usor de presupus ca gruparea jihadista Statul Islamic este cea mai sangeroasa din lume. Un nou raport arata insa ca topul brutalitatii este condus de o alta organizatie - Boko Haram.

Gruparea jihadista nigeriana se face vinovata de 6.644 de crime in 2014, comparat cu cele 6.073 comise de Statul Islamic, releva Indexul Terorismului Global 2015, publicat saptamana aceasta de Institutul pentru Economie si Pace, scrie Mashable.

Atentate sangeroase soldate cu zeci de morti: O fetita de 11 ani s-a aruncat in aer

Numarul mortilor a crescut in Nigeria chiar in momentul publicarii raportului. Cel putin 14 persoane au fost ucise si peste 100 ranite dupa ce doua atacatoare sinucigase s-au aruncat in aer intr-o piata, atacuri puse pe seama Boko Haram de autoritati. Anterior, un atentat Boko Haram comis marti se soldase cu 34 de morti si 80 de raniti.

Presedintele nigerian ...citeste mai departe despre "Se poate si mai rau: Statul Islamic nu e cea mai sangeroasa grupare terorista a lumii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#terorism lume in crestere, #inxedul global al terorismului, #Boko Haram morti , #Stiri International