Se termina razboiul in Siria? ONU a adoptat in unanimitate un plan de pace. Soarta lui Bashar Al-Assad, incerta

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 10:50
1273 citiri
Se termina razboiul in Siria? ONU a adoptat in unanimitate un plan de pace. Soarta lui Bashar Al-Assad, incerta
Foto: Twitter/UN/Security Council

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat in unanimitate vineri o rezolutie privind negocieri de pace in Siria intre putere si opozitie "de la inceputul lunii ianuarie".

Documentul ii cere secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, "sa reuneasca reprezentanti ai guvernului sirian si ai opozitiei pentru a demara negocieri oficiale cu privire la un proces urgent de tranzitie politica, cu obiectivul ca aceste discutii sa fie lansate la inceputul lui ianuarie 2016".

Razboiul din Siria: SUA si Rusia isi dau mana pentru o rezolutie la ONU (Video)

In rezolutie, Consiliul "confirma sprijinul pentru Comunicatul de la Geneva", din iunie 2012, asupra unei tranzitii politice in Siria si "aproba declaratiile de la Viena".

Textul reia toate elementele foii de parcurs puse la punct de marile puteri cu prilejul reuniunilor din octombrie si noiembrie de la Viena.

A treia reuniune a procesului de la Viena a avut loc vineri intr-un mare hotel de la New York in prezenta ministrilor de externe ...citeste mai departe despre "Se termina razboiul in Siria? ONU a adoptat in unanimitate un plan de pace. Soarta lui Bashar Al-Assad, incerta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord ONU pace Siria, #acord pace Siria, #sfarsit razboi Siria , #Stiri International