Secret Service a ramas fara bani. Agentii sunt extenuati de familia Trump si au inceput sa plece

Luni, 21 August 2017, ora 20:53
628 citiri
Secret Service a ramas fara bani. Agentii sunt extenuati de familia Trump si au inceput sa plece
Foto: Facebook/United States Secret Service

Serviciul de paza al demnitarilor americani, Secret Service, nu isi mai poate permite sa plateasca sutele de agenti de care are nevoie pentru a-si desfasura misiunea extinsa de protectie - partial din cauza marimii familiei Trump si a eforturilor necesare pentru securizarea numeroaselor sale resedinte de pe Coasta de Est.

Directorul Secret Service, Randolph "Tex" Alles, a declarat intr-un interviu pentru USA Today ca peste 1.000 de agenti au atins deja plafoanele federale pentru plata orelor suplimentare si, teoretic, nu mai pot primi bani pentru orele suplimentare pana la sfarsitul anului.

Anuntul vine in conditiile in care aproape 150 de lideri straini se reunesc in aceasta toamna la sediul ONU din New York, pentru Adunarea Generala a Natiunilor Unite.

"Presedintele are o familie mare, iar responsabilitatea noastra este prevazuta prin lege (...). Nu pot schimba acest lucru. Nu am nicio flexibilitate", a explicat Alles.

Astfel, in administratia Trump, 42 de oameni se bucura de protectie, dintre care 18 membri ai familiei prezidentiale, fata de 31 de persoane in timpul administratiei Obama.

De asemenea, calatoriile aproape in fiecare weekend ale lui Trump la proprietatile sale din Florida, New Jersey si Virginia, precum si calatoriile de afaceri si vacantele in strainatate ale copiilor adulti ai lui Trump au pus presiune suplimentara pe Secret Service.

De la investirea in functie, Trump a facut sapte deplasari la Mar-a-Lago (Florida), cinci vizite la clubul sau de golf de la Bedminster (New Jersey) si una la Trump Tower (New York).

Fiecare vizita a lui Trump la Mar-a-Lago ar costa, potrivit estimarilor, cel putin trei milioane de dolari.

In aceste conditii, agentii sunt extenuati, iar multi dintre ei au inceput recent sa plece.

In plus, Secret Service a cheltuit anul acesta aproximativ 60.000 de dolari numai pentru inchirierea de masinute de golf pentru a-l apara pe Trump la Mar-a-Lago si la Bedminster.

De asemenea, copiii adulti ai lui Trump au facut numeroase deplasari de afaceri si vacante, care au pus la incercare resursele Secret Service.

De exemplu, o vizita a lui Eric Trump in Uruguay a costat Secret Service aproape 100.000 de dolari numai pentru camere de hotel.

Astfel, Alles a avertizat ca, fara fonduri suplimentare asigurate de Congres, nu vede nicio solutie. Problema este atat de mare incat directorul Secret Service a inceput discutii cu congresmeni importanti pentru a creste veniturile maxime ale agentilor - ...citeste mai departe despre "Secret Service a ramas fara bani. Agentii sunt extenuati de familia Trump si au inceput sa plece" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Secret Service bani paza Trump , #Stiri International