Secretarul de Stat al SUA: Nu am vrut acest job, voiam sa ma retrag la ferma. Sotia m-a convins

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 15:47
1044 citiri
Secretarul de Stat al SUA: Nu am vrut acest job, voiam sa ma retrag la ferma. Sotia m-a convins
Foto: Exxon Mobil

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a declarat ca a acceptat acest job convins fiind de sotie.

"Nu am vrut acest job. Nu am cautat sa-l obtin", a declarat el pentru website-ul Independent Journal Review, in timpul recentei vizite in Asia, relateaza BBC.

Inainte de a fi secretar de Stat, Tillerson, fost director al Exxon Mobil, nu avea deloc experienta politica. Cand a fost anuntat ca i se propune aceasta functie, el insusi a ramas "perplex", afirma el.

"Sotia mi-a spus ca ar trebui sa fac asta (sa accept job-ul - n. red.) ", a mai declarat Tillerson.

Acesta sustine ca, inainte de a primi propunerea, intentiona ca in martie 2017 sa se pensioneze, dupa 40 de ani in care a muncit pentru concernul Exxon Mobil.

Tillerson, care joi implineste 65 de ani, afirma ca intentiona sa se retraga la o ferma: "Voiam sa ma retrag la ferma, sa fiu cu nepotii mei", a mai spus el, completand ca nu l-a intalnit niciodata pe Trump inainte de victoria acestuia la prezidentiale.

Cand a fost invitat la o discutie cu presedintele ales, si-a imaginat ca vor vorbi "despre lume", data fiind experienta sa la compania petroliera, a mai spus Tillerson.

"Sotia mea m-a convins. A avut dreptate. Trebuie sa fac asta", a mai completat actualul secretar de stat american.

Este primul interviu pe care acesta il ofera de cand a preluat functia. Interviul a fost realizat pe drumul de intoarcere catre SUA, cand un singur reporter a fost lasat sa caltoreasca cu el. Oficialitatile americane au explicat ca motivul a fost dimensiunea avionului.

Citeste si mai multe despre Rex Tillerson, prietenul ultrabogat al lui Putin. ...citeste mai departe despre "Secretarul de Stat al SUA: Nu am vrut acest job, voiam sa ma retrag la ferma. Sotia m-a convins" pe Ziare.com

#Rex Tillerson convins sotie secretar stat, #Rex Tillerson primul interviu, #Rex Tillerson Donald Trump, #Rex Tillerson secretar stat SUA , #Stiri International