Secretarul Trezoreriei americane lucreaza la intarirea dolarului

Luni, 30 Iunie 2008, ora 12:52
1637 citiri
Secretarul Trezoreriei americane lucreaza la intarirea dolarului

ecretarul Trezoreriei americane, Henry Paulson, si-a exprimat, luni, increderea in intarirea dolarului si a subliniat ca se lucreaza la rezolvarea problemelor economice ale tarii, printre care si erorile de reglementare ce au dus la excese in sectorul ipotecar si in cel bancar, scrie Reuters. "Consider ca un dolar puternic este benefic si cred ca acest lucru este in interesul tarii noastre", a declarat Paulson in cadrul unui intervbiu inregistrat, difuzat de portul de radio Ekho Moskvy.


"Orice economie are suisuri si coborasuri si Statele Unite traverseaza acum o perioada dificila", a spus Paulson, adaugand ca perspectivele economice pe termen lung ale Statelor Unite sunt solide si ca se vor reflecta, in cele din urma, in valoarea dolarului.


Paulson a mai spus ca politicile derulate de Statele Unite, precum programul menit sa ofere cetatenilor returnari de taxe si masurile de prevenire a incapacitatii de plata a ipotecilor vor sustine increderea in economia americana si efortul de a calma turbulentele din pietele de capital.


"Toate aceste lucruri vor duce, in cele din urma, la sporirea increderii in economia americana si la reluarea politicilor pentru un dolar puternic", a spus Paulson. Acesta a mai precizat ca pretul ridicat al petrolului este o mare povara pentru economia mondiala.


Paulson a mai spus ca principalul factor ce sustine scumpirea petrolului este capacitatea stagnanta de productie la nivel mondial si ca, pe termen scurt, se poate face foarte putin pentru coborarea pretului.


"Insa pietele au o capacitate remarcabila de a se adapta si comportamentul consumatorilor se va schimba semnificativ, in contextul in care preturile sunt la acest nivel", a spus Paulson.