Secretul murdar din spatele inchisorilor CIA: Ce intelegere au facut SUA cu Polonia

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 17:12
1222 citiri
Secretul murdar din spatele inchisorilor CIA: Ce intelegere au facut SUA cu Polonia
Foto: Reuters

Statele Unite au platit 15 milioane de dolari Poloniei pentru a putea infiinta o inchisoare secreta a CIA. S-a intamplat la inceputul anului 2003, cand doi agenti CIA au sosit la ambasada americana din Varsovia pentru a ridica doua cutii pline cu bani gheata.

Acolo se aflau cele 15 milione de dolari, care au venit din Germania, pe cale diplomatica, se arata intr-o ampla investigatie realizata de Washington Post.

Cei doi agenti au pus cutiile intr-o duba si au mers cu ele direct la sediul agentiilor secrete poloneze, unde au fost asteptati de colonelul Andrzej Derlatka, adjunctul sefului serviciilor secrete, si de alti doi oficiali.

Consiliul Europei: E clar ca Polonia a gazduit o inchisoare secreta CIA

Americanii si polonezii au incheiat atunci un acord, prin care CIA urma sa foloseasca in urmatoarea perioada un penitenciar secret din Polonia, pentru a interoga suspectii al Qaida.

Banii au intrat in bugetul serviciilor secrete poloneze, CIA primind in schimb un loc ...citeste mai departe despre "Secretul murdar din spatele inchisorilor CIA: Ce intelegere au facut SUA cu Polonia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inchisoare secreta CIA, #inchisoare secreta CIA Polonia, #milioane dolari inchisoare SUA Polonia , #Stiri International