Sectorul privat trebuie sa isi asume riscuri, pentru eliminarea activelor toxice

Luni, 23 Martie 2009, ora 16:33
1510 citiri

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a spus luni ca sectorul privat trebuie sa fie pregatit sa isi asume anumite riscuri, pentru ca planul de eliminare a activelor toxice sa functioneze, scrie Reuters.

Oficialul a explicat ca parteneriatele publice-private, pentru cumpararea activele toxice ale bancilor, vor ajuta la prevenirea unei recesiuni lungi. De asemenea, bancile vor avea acces mai usor la capitalul privat.

"Pentru ca aceste programe sa functioneze, trebuie ca investitorii sa fie pregatiti sa isi asume riscuri," a spus Geithner.

Trezoreria a anuntat luni un plan prin care va aloca pana la 1.000 miliarde dolari pentru cumpararea de active toxice
, pentru sprijinirea unui sistem financiar care "inca incearca sa isi revina".

Programul de Investitii Publice-Private va folosi 75 pana la 100 miliarde dolari, din Programul pentru Inlaturarea Activelor Toxice, de 700 miliarde dolari, si va acorda guvernului "drept de cumparare" a unor astfel de active, in limita a 500 miliarde dolari.

In timp, valoarea programului se va dubla, a anuntat Trezoreria.

"Aceasta abordare este mai buna comparativ cu speranta ca bancile sa elimine gradual aceste active din bilanturile lor contabile sau ca guvernul sa cumpere activele direct," se arata intr-un comunicat al Trezoreriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#active, #toxice, #sector privat, #banci , #Stiri International