Securitatea Europei este in pericol: Romania si alte 15 state cer un nou acord cu Rusia legat de arme

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 11:45
1273 citiri
Securitatea Europei este in pericol: Romania si alte 15 state cer un nou acord cu Rusia legat de arme
Foto: bundesregierung.de

15 state europene - inclusiv Romania - s-au alaturat unui proiect al Germaniei care vizeaza incheierea unui nou acord cu Rusia privind controlul armamentului.

Liderii acestor tari sustin ca este necesar un dialog suplimentar pentru a preveni o cursa a inarmarii pe Batranul Continent, dupa ce Rusia a anexat peninsula Crimeea si i-a sustinut pe separatistii din estul Ucrainei, scrie un ziar german, citat de Reuters.

"Securitatea Europei este in pericol", declara ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, pentru Die Welt, intr-un interviu publicat in editia de vineri.

"Oricat de dificile ar fi relatiile cu Rusia in prezent, avem nevoie de mai mult dialog, nu de mai putin", subliniaza seful diplomatiei de la Berlin.

Steinmeier, un social-democrat care a fost nominalizat sa devina presedintele Germaniei anul viitor, a indemnat la semnarea unui acord privind armamentul cu Moscova in august, cu scopul de a evita o escaladare a tensiunilor in Europa.

Citeste mai departe despre "Securitatea Europei este in pericol: Romania si alte 15 state cer un nou acord cu Rusia legat de arme" pe Ziare.com.

#Romania tari acord Rusia, #tari europa acord rusia , #Stiri International