Sediul Consiliului din Venetia a fost inundat imediat dupa ce institutia a respins masuri privind schimbarea climatica (Foto)

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 09:51
996 citiri
Sediul Consiliului din Venetia a fost inundat imediat dupa ce institutia a respins masuri privind schimbarea climatica (Foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul regional din Veneto, care se afla in zona Grand Canal din Venetia, a fost inundat pentru prima data in istoria sa, joi noaptea, imediat dupa ce a respins masuri de combatere a schimbarii climatice.

Membrii consiliului din Palatul Ferro Fini dezbateau bugetul regional pe anul 2020 la ora locala 10.00 cand apa patruns in cladire, potrivit lui Andrea Zanoni, consilier al Partidului Democratic.

"In mod ironic, camera a fost inundata la doua minute dupa ce majoritatea formata din partidele Liga, Fratelli d'Italia si Forza Italia au respins amendamentele noastre de a lupta cu schimbarile climatice", a scris Zanoni, care este presedintele Comisiei pentru Mediu, el publicand si imagini cu camera inundata.

Printre amendamentele respinse au fost masuri de a finanta resurse regenerabile care sa inlocuiasca autobuzele diesel cu unele "mai eficiente si mai putin poluante".

Zanoni l-a acuzat pe presedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, care este membru al partidului lui Matteo Salvini, Liga Nordului, ca a prezentat un buget "fara masuri concrete de a combate schimbarea climatica".

Presedintele consiliului, Roberto Ciambetti, a respins acuzatiile lui Zanoni intr-o declaratie pentru CNN.

"Dincolo de propaganda, votam pentru un buget regional care cheltuieste 965 de milioane de euro in ultimii trei ani pentru combaterea poluarii, a smogului, factori in schimbarea climatica", a spus el.

Venetia a fost inundata marti seara de cel mai ridicat flux din ultimii 50 de ani, turistii inaintand cu greu pe strazile inundate pentru a se adaposti, in timp ce un vant puternic a provocat valuri in Piata San Marco. Apa a atins un nivel maxim de 1,87 de metri, iar alarma pentru inundatii a sunat de-a lungul canalelor orasului italian, a anuntat centrul de monitorizare a fluxului.

Vezi si Venetia sub ape: Guvernul italian declara starea de urgenta

La Lega di Zaia vota contro i nostri emendamenti sul contrasto ai cambiamenti climatici e dopo due minuti l'aula consigliare viene sommersa dalle acque. https://t.co/KTXYekmRnV pic.twitter.com/rzb8vQO2V8- Andrea Zanoni (@Andrea_Zanoni) November 13, 2019 ...citeste mai departe despre "Sediul Consiliului din Venetia a fost inundat imediat dupa ce institutia a respins masuri privind schimbarea climatica (Foto)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Venetia inundata, #Consiliu Venetia inundat , #Stiri International