Seful Comisiei Europene: Engleza isi pierde importanta in Europa. Brexitul e o tragedie

Vineri, 05 Mai 2017, ora 21:11
1505 citiri

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat intr-o conferinta de presa organizata la Florenta, in Italia, privind UE ca "limba engleza isi pierde importanta in Europa".

"Incet, dar sigur, engleza isi pierde importanta in Europa, iar acest lucru si pentru ca Franta are alegeri", a explicat el motivul pentru care a ales sa se exprime in franceza.

Comentariul a fost primit cu rasete si aplauze, in timp ce Juncker a zambit.

El a reafirmat ca decizia Londrei de a iesi din blocul comunitar este "o tragedie".

"Vom negocia echitabil cu prietenii nostri britanici, dar sa nu uitam ca nu UE abandoneaza Marea Britanie - Marea Britanie abandoneaza UE, iar acest lucru face diferenta", a insistat el.

Relatiile dintre Guvernul premierului Theresa May si Comisia Europeana s-au deteriorat dupa ce cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat informatii de la intalnirea lui Juncker cu sefa Executivului de la Londra, de saptamana trecunta.

Juncker ar fi spus ca pleaca de la Londra "de 10 ori mai sceptic" decat a venit. May a reactionat spunand ca remarcele sunt "barfa de Bruxelles".

May a spus ca nu vrea scurgeri de informatii privind negocierile pentru Brexit, dar exista indoieli ca astfel de secrete pot fi pastrate, in conditiile in care Brexit afecteaza interesele tuturor celorlalte 27 de tari UE.

De asemenea, premierul britanic a acuzat unii oficiali UE ca incearca sa influenteze alegerile parlamentare din 8 iunie, din Marea Britanie. ...citeste mai departe despre "Seful Comisiei Europene: Engleza isi pierde importanta in Europa. Brexitul e o tragedie" pe Ziare.com

#Jean Claude Junker Brexit limba engleza , #Stiri International