Seful Comisiei Europene exclude orice eventuala amanare a Brexitului dupa acordul incheiat joi cu Londra

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 17:48
732 citiri
Seful Comisiei Europene exclude orice eventuala amanare a Brexitului dupa acordul incheiat joi cu Londra
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat ca acordul la care s-a ajuns joi intre Uniunea Europeana si Regatul Unit exclude orice necesitate de a amana din nou data Brexitului, prevazut sa aiba loc la 31 octombrie.

"Nu va exista o amanare. Nu mai exista motiv sa amanam suplimentar Brexitul, trebuie sa aiba loc acum", a declarat Juncker in cadrul unei conferinte de presa de la Bruxelles alaturi de prim-ministrul britanic Boris Johnson.

"Avem un acord. Prim-ministrul britanic trebuie sa se asigure ca va trece etapa parlamentului britanic. Sper ca asa se va intampla", a adaugat el.

Juncker a calificat acordul drept "corect si echilibrat". "Sunt multumit ca exista un acord, dar trist pentru Brexit", a comentat el.

"Abia astept sa-mi continui conversatiile cu Boris", a adaugat presedintele la final de mandat al Comisiei Europene.

"Pentru ca vom incepe negocierile privind viitoarea relatie imediat ce acordul este aprobat. Ne vom incepe dezbaterile pe 1 noiembrie", a spus mai spus Jean-Claude Juncker.

Totodata, deputatii britanici au aprobat joi organizarea unei sedinte extraordinare sambata pentru a se pronunta asupra noului acord de Brexit negociat intre Londra si Bruxelles, a carui validare ramane suspendata de votul foarte nesigur din Parlamentul de la Londra, relateaza AFP.

Potrivit contului de Twitter al Camerei Comunelor, motiunea privind organizarea sedintei a fost aprobata cu 287 de voturi pentru si 275 de voturi, ceea ce inseamna ca acest for se va intruni pentru prima data intr-o zi de sambata de la razboiul din insulele Malvine din 1982.

Aflat la Bruxelles, premierul britanic Boris Johnson le-a cerut deputatilor britanici sa sustina acordul incheiat joi cu Uniunea Europeana pentru "a face sa se intample Brexitul" pe 31 octombrie.

"Sper cu adevarat ca deputatii de la Westminster se vor reuni (...) pentru a face sa se intample Brexitul fara intarziere", a spus Johnson.

Boris Johnson o sa ceara amanarea Brexit, daca nu ajunge la un acord cu UE pana sambataPremierul scotian s-a saturat de Brexit si vrea un nou referendum pentru independenta. Boris Johnson: E total gresit!Regina Elisabeta a II-a a deschis noua sesiune parlamentara din UK: Prioritatile Guvernului incep cu Brexit-ul la 31 octombrie ...citeste mai departe despre "Seful Comisiei Europene exclude orice eventuala amanare a Brexitului dupa acordul incheiat joi cu Londra" pe Ziare.com

#acord Brexit, #Brexit Marea Britanie , #Stiri International