Seful Comisiei Europene, foc si para ca doar 30 de europarlamentari au venit la discursul sau (Video)

Marti, 04 Iulie 2017, ora 14:13
990 citiri
Seful Comisiei Europene, foc si para ca doar 30 de europarlamentari au venit la discursul sau (Video)
Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker

"Sunteti ridicoli!", este declaratia cu care presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a sanctionat rata mare de absenteism a eurodeputatilor la sedinta plenara de marti de la Strasbourg, de evaluare a presedintiei malteze a Consiliului UE, incheiata vineri, 30 iunie.

Pentru Juncker, prezenta in sala a doar "30 de membri ai Parlamentului" demonstreaza ca acesta "nu este serios", relateaza DPA.

Daca la sedinta ar fi fost prezenti cancelarul german Angela Merkel sau presedintele francez Emmanuel Macron, situatia ar fi fost diferita, a mai spus seful Comisiei Europene.

Juncker a fost intrerupt de presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, care i-a cerut sa-si rectifice limbajul si sa se abtina de la folosirea cuvantului "ridicol".

"Nu voi asista niciodata la o sedinta de felul acesta", a replicat seful Comisiei, insistand ca Parlamentul European trebuie sa respecte presedintiile europene asigurate de state mai mici.

Dupa Malta, presedintia semestriala a Consiliului UE a fost preluata de Estonia, tot una din tarile mici ale Uniunii.

...citeste mai departe despre "Seful Comisiei Europene, foc si para ca doar 30 de europarlamentari au venit la discursul sau (Video)" pe Ziare.com

#Juncker suparat prezenta Parlament, #prezenta scazuta Parlamentul European , #Stiri International