Seful Comisiei Europene, infuriat de premierul Greciei: Il acuza ca-si minte poporul

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 07:52
894 citiri
Seful Comisiei Europene, infuriat de premierul Greciei: Il acuza ca-si minte poporul
Foto: Comisia Europeana

Jean-Claude Juncker i-a facut reprosuri marti prim-ministrului grec Alexis Tsipras, acuzandu-l ca-i denatureaza cuvintele si ofera alegatorilor sai o versiune in mod deliberat distorsionata a propunerilor facute de seful Executivului UE pentru a rezolva criza datoriilor Atenei.

Acest acces de furie, in timp ce presedintele Comisiei Europene Juncker a dat un raspuns la o conferinta de presa afirmand ca-i pasa de oamenii din Grecia, dar nu de guvernul ei, este in contrast puternic cu eforturile sale anterioare de a se arata prieten cu premierul novice de stanga in cursul unor negocieri dificile, noteaza agentia Reuters.

In timp ce Grecia se lupta sa evite o incapacitate de plata in doua saptamani ce i-ar putea ameninta statutul de membru al zonei euro, Tsipras a tunat si fulgerat mai devreme in fata aliatilor sai parlamentari contra creditorilor UE si FMI care cer taierea pensiilor si cresteri fiscale pentru "a umili nu numai guvernul grec... dar si intreg poporul".

Premier ...citeste mai departe despre "Seful Comisiei Europene, infuriat de premierul Greciei: Il acuza ca-si minte poporul" pe Ziare.com

#Juncker minciuna Grecia, #Juncker atac premier grec , #Stiri International