Seful FBI a respins acuzatiile lui Trump de ascultare a telefoanelor la comanda lui Obama

Luni, 06 Martie 2017, ora 08:30
1118 citiri

Directorul FBI James Comey a respins, duminica, acuzatiile presedintelui Donald Trump, potrivit caruia Barack Obama i-ar interceptat convorbirile telefonice.

Mai mult, Comey a cerut Departamentului american de Justitie sa respinga aceste acuzatii, pentru ca insinueaza ca FBI a incalcat legea, relateaza BBC News.

Departamentul de Justitie nu a emis deocamdata niciun comunicat in replica la cererea lui Comey.

Potrivit New York Times si NBC, Comey nu crede ca exista vreo dovada care sa sustina acuzatiile lui Trump.

Comey are o relatile dificila cu Trump dupa ce, in iulie anul trecut, el a anuntat ca nu va recomanda punerea sub acuzare a lui Hillary Clinton, in urma anchetei privind folosirea de servere personale de e-mail de catre candidata democrata la Casa Alba, ceea ce l-a nemultumit pe omul de afaceri new-yorkez.

Donald Trump, care si-a petrecut weekendul in Florida, a lansat sambata acuzatii cu privire la un nou Watergate in niste tweet-uri foarte matinale.

Ele au fost dezmintite categoric de purtatorul de cuvant al fostului presedinte, iar cum sunt lipsite de orice element de proba, au provocat mult scepticism in randul clasei politice americane.

"Cum a putut presedintele Obama sa cada atat de jos si sa-mi puna telefoanele sub ascultare in timpul perioadei sacre a alegerilor. Este Nixon/Watergate", a scris Donald Trump, catalogandu-si predecesorul drept un "raufacator (sau bolnav) ".

El a cerut ca in cadrul unei anchete a Congresului cu privire la un presupus amestec al Rusiei in alegerile americane sa se ancheteze si un eventual abuz al puterii executive in legatura cu interceptarile. ...citeste mai departe despre "Seful FBI a respins acuzatiile lui Trump de ascultare a telefoanelor la comanda lui Obama" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef FBI acuzatii Trump, #FBI Obama ascultat telefoane Trump , #Stiri International