Seful Interpol a disparut in drum spre China - Beijingul nu comenteaza, presa sustine ca ar fi fost retinut imediat dupa aterizare

Sambata, 06 Octombrie 2018, ora 21:27
824 citiri
Seful Interpol a disparut in drum spre China - Beijingul nu comenteaza, presa sustine ca ar fi fost retinut imediat dupa aterizare
Foto: Facebook Meng Hongwei

Interpol a solicitat oficial Chinei clarificari cu privire la situatia presedintelui organizatiei, Meng Hongwei, care a fost dat disparut dupa ce a plecat intr-o calatorie in tara sa de origine, a anuntat sambata, intr-un mesaj, secretarul general al Interpol Juergen Stock, potrivit Agerpres, care citeaza dpa, AFP si Reuters.

"Secretariatul general al Interpol asteapta cu interes un raspuns oficial de la autoritatile chineze in legatura cu preocuparile privind soarta presedintelui" Meng Hongwei, se mentioneaza in mesajul difuzat pe Twitter.

Pana la acest moment, autoritatile de la Beijing nu au comentat cazul presedintelui Interpol, chinezul Meng Hongwei, insa cotidianul South China Morning Post a relatat, citand surse anonime, ca oficialul ar fi fost retinut la scurt timp dupa ce aterizat in China.

Politia franceza ancheteaza disparitia sefului Interpol, Meng Hongwei, a confirmat vineri ministerul de interne de la Paris.

Deoarece nu mai stia nimic despre Meng din 25 septembrie, sotia lui s-a adresat politiei din Lyon, unde se afla sediul organizatiei politienesti internationale. Sotia si cei trei copiii ai presedintelui Interpol sunt sub protectia politistilor, dupa ce au primit amenintari prin telefon si in mediile sociale, a mai comunicat ministerul de interne al Frantei.

Politia franceza confirma disparitia sefului Interpol. Sotia lui a primit amenintari si este sub protectie

"Franta este nedumerita de situatia presedintelui Interpol si ingrijorata de amenintarile primite de sotia sa", a comunicat Ministerul francez de Interne.

O persoana familiara cu ancheta franceza privind disparitia lui Meng a declarat ca investigatorii cred ca Meng a antagonizat autoritatile chineze in vreun fel, motiv pentru care a fost retinut. Pana in acest moment nu este clar din ce motiv Meng a intreprins calatoria in China.

Ales presedinte al Interpol in noiembrie 2016, mandatul lui Meng Hongwei ar urma sa se incheie in 2020. Anterior, Meng Hongwei a fost adjunct al ministrului Securitatii publice din China, director al Pazei de Coasta si adjunct al sefului Administratiei Oceanice de Stat.

In ultimii ani s-au inregistrat mai multe cazuri in care oficiali chinezi de rang inalt au disparut fara urma, pentru ca autoritatile chineze sa anunte dupa cateva saptamani sau luni ca acestia sunt anchetati pentru diverse infractiuni, in special coruptie. ...citeste mai departe despre "Seful Interpol a disparut in drum spre China - Beijingul nu comenteaza, presa sustine ca ar fi fost retinut imediat dupa aterizare" pe Ziare.com

#Meng Hongwei disparut, #sef Interpol disparut China , #Stiri International