Seful JPMorgan, cea mai mare banca din SUA: Este aproape o rusine sa fii american

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 12:50
1037 citiri
Seful JPMorgan, cea mai mare banca din SUA: Este aproape o rusine sa fii american
Foto: captura Fox News

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a afirmat, la intoarcerea intr-o vizita in strainatate, referindu-se la tot ceea ce tine in loc afacerile americane, ca "este aproape o rusine sa fii un american care calatoreste in lume".

Dimon si-a exprimat frustrarea legata de incapacitatea Statelor Unite de a investi in infrastructura si a reforma codul fiscal, relateaza Bloomberg.

"Cresterea ar fi mult mai puternica daca ar fi luate mai multe decizii inteligente si ar fi mai putine blocaje", a spus Dimon la o conferinta cu analistii.

Dimon i-a criticat, la prezentarea rezultatelor JPMorgan din trimestrul al doilea, si pe ziaristi, care in opinia sa ar trebui sa se concentreze mai mult pe marile probleme ale natiunii decat pe afacerile de trading ale bancii.

JPMorgan, cea mai mare banca americana in functie de active, a raportat vineri un profit record, chiar daca veniturile operatiunilor de trading au scazut cu 19%.

"Statele Unite trebuie sa inceapa sa se concentreze pe politici bune pentru toti americanii, adica pe infrastructura, reglementari, fiscalitate si educatie. De ce nu scrieti in fiecare zi despre asta ma depaseste complet. Cui ii pasa de tranzactiile cu instrumente cu venituri fixe din ultimele doua saptamani din iunie. Serios?", a spus el.

Dimon, a vorbit, cu voce ridicata, si despre statisticile care scot in evidenta esecurile natiunii: jumatate dintre copiii scolilor din orase nu absolva, consumul de substante opioide face 35.000 de victime pe an, iar Statele Unite nu au construit un aeroport important in ultimii 20 de ani.

Dimon tocmai s-a intors dintr-o vizita in Israel, Irlanda si Franta, unde guvernele recunosc in totalitate importanta unei scheme competitive de fiscalizare a companiillor, a aratat el.

Chiar daca a criticat politicile care limiteaza cresterea economica, Dimon, membru al consiliului de consultanta al presedintelui Donald Trump format din lideri de afaceri, nu a dat vina pe administratie.

Intrebat daca este nemultumit de administratia Trump, Dimon a spus ca este nemultumit de ziaristi. ...citeste mai departe despre "Seful JPMorgan, cea mai mare banca din SUA: Este aproape o rusine sa fii american" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef JPMorgan Chase rusine american strainatate , #Stiri International