Seful NATO acuza Rusia de "zdranganit nuclear de sabii": E periculos!

Marti, 16 Iunie 2015, ora 22:00
1163 citiri
Seful NATO acuza Rusia de "zdranganit nuclear de sabii": E periculos!
Foto: NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, sustine ca planurile Moscovei de a dota fortele nucleare ale Rusiei cu 40 de noi rachete balistice intercontinentale, dupa cum a anuntat marti presedintele Vladimir Putin, sunt periculoase.

"Acest zdranganit nuclear de sabii al Rusiei este nejustificat, destabilizator si periculos", a declarat seful Aliantei Nord-Atlantice, dupa o intalnire cu seful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, relateaza AFP.

"Consider ca aceasta declaratie (a lui Putin - n.red.) confirma natura si comportamentul Rusiei de o buna bucata de vreme", a continuat Stoltenberg.

Acesta a subliniat ca actiunile NATO sunt "defensive si in conformitate totala cu angajamentele internationale". "Trebuie sa raspundem in fata unei Rusii tot mai insistente", a precizat secretarul general.

Intr-o declaratie comuna, seful Aliantei Nord-Atlantice si presedintele CE au ...citeste mai departe despre "Seful NATO acuza Rusia de "zdranganit nuclear de sabii": E periculos!" pe Ziare.com

#NATO Rusia, #NATO Rusia nuclear, #NATO Rusia rachete balistice , #Stiri International