Seful NATO da Romania drept exemplu pozitiv. Cum l-am impresionat

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 08:07
1042 citiri
Seful NATO da Romania drept exemplu pozitiv. Cum l-am impresionat
Foto: Facebook/Jens Stoltenberg

Sorin Ducaru, asistent al secretarului general NATO, sustine ca Romania l-a impresionat pe Jens Stoltenberg, care da tara noastra drept exemplu pozitiv pentru ca liderii politici au convenit printr-un pact semnat la Cotroceni alocarea a 2% din PIB pentru Aparare.

Stoltenberg vorbeste de bine Romania in alte state membre NATO si da exemplu acest angajament al tarii noastre.

"Pactul fortelor politice din Romania realizat la initiativa presedintelui Romaniei, de a atinge 2 la suta din PIB si de a mentine acest nivel de investitii in securitate, a avut un impact puternic. Secretarul general l-a salutat si il foloseste drept exemplu in vizitele bilaterale. E necesar un angajament pe termen lung, securitatea nu e un dar oferit in conditii de gratuitate", a declarat Sorin Ducaru pentru Digi 24.

Intrebat despre decizia NATO de a ajuta Republica Moldova sa-si reformeze armata, oficialul roman a sustinut ca vecinii nostri de peste Prut sunt "un partener important si valoros".

"As... citeste mai departe despre "Seful NATO da Romania drept exemplu pozitiv. Cum l-am impresionat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#seful NATO lauda Romania, #NATO Romania strategie aparare, #NATO pact aparare Romania, #bani aparare Romania NATO , #Stiri International