Seful NATO ne linisteste: Nu vedem nicio amenintare iminenta din partea Rusiei impotriva Romaniei

Duminica, 18 Decembrie 2016, ora 13:46
2903 citiri
Seful NATO ne linisteste: Nu vedem nicio amenintare iminenta din partea Rusiei impotriva Romaniei
Foto: Digi 24

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, ca nu exista nicio amenintare iminenta din partea Rusiei impotriva niciunui aliat NATO si deci nici impotriva Romaniei.

El a spus insa ca se inregistreaza o crestere serioasa a capacitatilor militare rusesti, iar Alianta Nord-Atlantica raspunde cu o prezenta mai accentuata a fortelor noastre, dar si cu stabilirea de cartiere generale mai mici, inclusiv in Romania.

Jens Stoltenberg a declarat pentru Digi 24 ca in acest an incercarea cea mai mare pentru NATO a fost summitul de la Varsovia, din iulie, unde au fost luate decizii foarte importante legate de modalitatile prin care aliatii sa raspunda "provocarilor tot mai pretentioase" legate de mediul de securitate.

Intrebat cum va trebui aparata Marea Neagra si care trebuie sa fie rolul Romaniei in aceasta privinta, secretarul general al NATO a amintit ca sarcina centrala si principiul central al NATO sunt unitatea si protectia reciproca, pe baza ideii ca, daca un aliat este ...citeste mai departe despre "Seful NATO ne linisteste: Nu vedem nicio amenintare iminenta din partea Rusiei impotriva Romaniei" pe Ziare.com

#NATO Rusia amenintare Romania, #NATO Rusia amenintare state, #Rusia NATO Romania , #Stiri International