Seful NATO: Romania da un exemplu aliatilor prin alocarea pentru Aparare a 2% din PIB

Joi, 16 Februarie 2017, ora 22:50
843 citiri
Seful NATO: Romania da un exemplu aliatilor prin alocarea pentru Aparare a 2% din PIB
Foto: Arhiva/Ziare.com

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, afirma, intr-o declaratie remisa presei joi, ca Romania a devenit un exemplu pentru celelalte state NATO prin alocarea a 2% din PIB, Stoltenberg salutand angajamentul ferm al Romaniei fata de Alianta atat militar, cat si financiar.

"Felicit Romania pentru eforturile majore sa creasca bugetul Apararii la 2% din PIB in anul 2017. Intr-o lume cu amenintari complexe si crescande, avem nevoie atat de cheltuieli mai mari cu apararea, cat si de o impartire mai echitabila a poverii. Romania le furnizeaza pe amandoua dand un exemplu de urmat pentru ceilalti aliati", se arata in declaratia lui Jens Stoltenberg.

Acesta a evocat si intarirea flancului sud-estic al Aliantei prin gazduirea de catre Romania a unei brigazi multinationale.

"Salut calduros angajamentul solid al Romaniei fata de NATO, atat cu efective cat si cu finantare", mai spune secretarul general al NATO.

Romania a alocat in 2017 cei 2% din PIB, conform angajamentului luat fata de partenerii internationali. Initial, insa Guvernul Grindeanu scazuse bugetul pentru aparare, completand pana la 2% cu credite de angajament, prin care Armata sa finanteze cheltuieli de inzestrare, in principal.

Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut o alocare curata de 2%, Guvernul a facut modificari inainte de a trimite bugetul la Parlament. Joi, Iohannis a promulgat bugetul. ...citeste mai departe despre "Seful NATO: Romania da un exemplu aliatilor prin alocarea pentru Aparare a 2% din PIB" pe Ziare.com

#Jens Stoltenberg NATO aparare Romania , #Stiri International